Follow this blog with bloglovin

Follow DEERandPIGEON

12.2.13

“‘Style’ is an expression of individualism mixed with charisma. Fashion is something that comes after style.” — John Fairchild

faux fur coat from mum


Pred 4 dňami som oslávila 22 narodeniny..Najlepšie je,že mi väčšina ludí typuje tak 25...Priatel ma uisťuje že je to fajn(asi preto,že má o 6 viac),a že budem vyzerať ešte dlho tak isto...a mne neostáva nič iné,len veriť,že to tak bude..a ja budem v 30tke vyzerať na 25...tak mi pánBoh pomáhaj..
No,ale podstatné je,že počas prežitých 22 rokov(nie je to zas tak moc,ale ani málo) na tomto čarovnom svete som zažila vela vecí,spoznala vela ludí rôznych charakterov,bola zalúbena,odlúbená,zase zalúbená...vela som sa nasmiala,myslím že aj vela plakala...hlavne v prvých rokoch života,a ked mi rástli zuby(týmto pozdravujem svoju maminu a ocina,určite to boli pre nich skvelé noci)...naučila som sa vela užitočných informácií,napríklad chemické značky,násobilku a rovnice,vybrané slová alebo že slimák je hermafrodit....tiež vela neužitočných informácií...ale tak to už v živote chodí..

Dôležité však je,že som sa naučila byť sama so sebou...ano dobre čítate...Myslím,že človek by mal vedieť tráviť čas aj sám a neupínať sa neustále na niekoho,či už priatelov alebo frajerov...Práve vdaka tomu,že som  behom posledných 8 rokov bola niekolkokrát v situácií,kedy som zanechala domov a musela som sama pre určité okolnosti či životné rozhodnutia(občas nie moje vlastné) odísť inam a spoznať ludi,dovtedy cudzích,získala som nielen množstvo dobrých kamarátov,ale naučila som sa aj zvládať ten pocit,ked Vám je smutno,a cítite sa osamelý...Nie je to tak samozrejme vždy,a smutno mi býva aj teraz...no niekedy sa môžte cítiť osamelý,aj ked je okolo Vás ludí hned niekolko.
Niekedy mám ten strašidelný pocit,že asi dospievam...(nie vždy sa to tak prejavuje,for šur)ale zrejme za tým budu aj moji rodičia,kt.mi vštepili isté ludské zásady,ktoré sú síce pekné,no niekedy mám pocit,že v dnešnej dobe nie moc oceňované,a ked vidím okolo seba ludí,ktorým úprimnosť,tolerancia,korektnosť či pokora nič nehovorí,a majú sa ako bohovia,vtedy neviem,či je chyba vo mne alebo je celý tento svet in d pič.

Druhou vecou,ktorú si v poslednej dobe uvedomujem je,že som sa naučila byť sama sebou. Ked si predstavím či všetkým som si prešla,čo všetko som nosila,krútim hlavou sama nad sebou a usmievam sa.Je to milé ako sa človek vyvíja počas života...Myslím,že som typ,ktorý sa nebude nikdy môcť nikam zaradiť,čo sa štýlu týka..ale nakolko neznášam škatulkovanie a vždy som mala problém už len gorálky na náramky roztriediť podla farby do krabičiek, o to viac ma to baví.Som kto som,a to,ako na to reaguje okolie,to už ja neovplyvním a ani to neriešim.Jediné čo môžem ovplyvniť je moje chovanie k ludom na okolo,a kedže verím,že karma je karma...snažím sa chovať k ludom férovo..No bohužial,v poslednej dobe zisťujem,kolko neférovosti,pretvárky a falošných ludí sa okolo mňa pohybuje a z toho mi je najviac smutno...Ale,to sa už asi nezmení...je to všade a vždy bude.Preto som vdačná za úprimosť a nielen v dobrom ale aj kritickom slova zmysle(pretože konštruktívna kritika je dobrá vec,zato dodrbávanie-len pre pohladenie vlastného nízkeho sebavedomia škodí koniec koncov len tomu,kto ho vyslovuje),a tiež za úprimných ludí v mojom živote,aj ked niektoré životné skúsenosti ma naučili,že v istých momentoch môžte veriť len sami sebe...

No..a prečo som vlastne napísala túto duchaplnú slohovú prácu..jednoducho preto,lebo sa mi chcelo.Lebo písať o tom,že na fotke mám umelý kožuch biele farby so zvonovými rukávmi šitý podla návrhu mojej maminy,ktorý som jej odcudzila a,ktorý plzne ako 12 najtučnejších perzských mačiek a všetci a všetko na okolo je chlpaté(už chápem,prečo sa nebránila,ked som jej ho brala)..mi prišlo bezpredmetné...a oničom..tak preto toto.
PS:nemusíte to čítať.
PS2:Ked ste sa dostali sem,zrejme ste to prečítali.
koniec záznamu :)







17 komentárov:

  1. Želám všetko najlepšie...ja mam 23 a všetci mi typujú tak 17 :D takže další extrem. A postupom veku tiež sledujem ako sa hladám a vyvíjam a ešte stále ten posun neskončil.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všechno nejlepší! :)
    Já mám 17 a někteří mi tipují i 25. Takže... :D
    Já mám tyhle tvé záznamy ráda. Je to trochu víc do hloubky než právě popis chlupatýho kabátu.. a to je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. neviem ako vyzera tvoja mamina, ale podla mna na tej fotke vyzeras ako tvoja mamina :D ti to pridava na veku to oblečko tak sa necuduj .) krásko, karma im to vsetkym vrati tak tak! a obklopuj sa iba ludmi, co s tebou chcu byt, aj keby je ich malo je to lepsie .) vsak vies! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mamina je blondýna s modrými očami :D:D ale vdaka..ludia vravia ževraj sa podobáme,ja stále nechápem ako..ale je to milé:)

      Odstrániť
  4. ja mám 23 a väčšinou sa strafia do toho veku tak približne, ale keď som s priateľom, tak sa mi stalo, že mi hádali 20 a to môj priateľ je o 3 a pol roka mladší, len vyzerá skôr o 5 rokov staršie :D a na tejto fotke vyzeráš tak na 25 :) ale tak dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super jsi! a vse nej nej! mne bude za tyden 26...jsem tak stara :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja mám 19 a tipujú mi 15.. pruser :D
    stravila som 2 mesiace sama v Anglicku a vtedy som sa naučila byť sama so sebou.. neuveriteľne ma to nakoplo keď som sa vrátila..
    čo sa týka falošných ľudí.. sú všade okolo.. a v tejto dobe ich už podľa mňa ťažko rozpoznať.. ja som si napríklad uvedomila neskoro akú (jemne povedaná) potvoru mám za kamarátku.. ale v pohode, na chybách sa človek učí a aspoň si dávam väčší pozor na to, koho si pustím k telu. a prišla som aj na to, že nepotrebujem najlepšiu priateľku keď na dôležité veci je tu moja rodina a môj priateľ.. cením si ich v poslednej dobe oveľa viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. som rada, že si napísala takýto článok. ja mám narodeniny budúci týždeň, budem mať 20 a je to strašidelné, pretože ako si písala, dospievame, meníme sa a nejde o výzor, ale o to, čo sa deje vo vnútri. mala som krízu osobnosti minulý rok, to bolo vtedy, čo som sa odstahovala do prahy a fakt som cítila, že to už nie som ja, nie taká ako predtým. proste dospelejšia, pretože zrazu zistíš, že svet nie je ružový, že ľudia sú zlí (hej no v skratke tak nejak) a že je len pár ľudí, ktorým môžeš naozaj veriť.
    myslím, že vekom každý zistí, že nemá zmysel sa na nič hrať a najlepšie je byť sám sebou. ja som na to prišla už dávnejšie a je mi dobre. dodatočne ti prajem všetko najlepšie! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja byt tebou, tak vubec neresim, kolik ti lidi tipuji, protoze ty budes krasna v jakemkoliv veku <3 Nevim, co se ti prihodilo, ze jsi tolik zklamana lidmi v tvem okoli. Ja jsem bud mela na lidi stesti, anebo proste negaci a zlo ignoruju. Clovek se musi nad spoustou veci povznest, a pokud znas sama sebe a veris v sama sebe, nemuze ti okoli ublizit. Nejhorsi by bylo, pokud by neco zleho prichazelo od lidi, ktere milujes, od pratel, na kterych ti opravdu zalezi. Ale to si myslim neni ten pripad. Tak preji jen to hezke a pozitivni do dalsiho roku! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Niekedy mám ten strašidelný pocit,že asi dospievam... :DDD tento strasidelny pocit uz mas minimalne od minuleho roku :D pamatam v ten onen vecer si ho pocitovala velmi intezivne !! a mali by sme dodatocne oslavit kiss!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Love it on you. It's not easy to pull a white fur, usually it looks barbie-like but you did it in clean minimal style so, it works.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. haha,,thanks :)..iam really happy,that i dont look like a barbie :D

      Odstrániť
  12. Páči sa mi, že tvoje texty majú myšlienku, Veľkú myšlienku, ktorá sa tak prirodzene číta, všetko do seba zapadá a celkovo to potom vytvára krásn y obraz o tebe, ľuďoch, či okolitom svete. Rada ťa čítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma naozaj velmi teší..rada píšem,nesnažím sa filozofovať,proste len píšem,čo cítim,a preto je super,že to niekto aj rád číta.dakujem

      Odstrániť